SIJAINTI

”Tarpeeksi kaukana, mutta riittävän lähellä.”

Vihtijärven kylä sijaitsee Vihdin kunnan pohjoisosassa, Uudenmaan ja Etelä-Hämeen rajalla. Sitä kutsutaan Vihdin kruunuksi, koska se muodostaa Vihdin katon. Kartalla se on tyylitellyn kruununmallinen. Tästä syntyi ajatus myös yrityksemme nimeksi Kruunun Lomat.

Järvien keskeisyys näkyy jo paikan nimessä. Alueella on lukuisia järviä ja lampia. Vihtijärvi tunnetaan rauhallisuudestaan, puhtaista järvistään ja luonnonkauneudestaan.

Alle puolen tunnin ajomatkan päässä ovat Klaukkala, Nurmijärven ja Vihdin kirkonkylät, Hyvinkää, Karkkila ja Loppi. Helsinkiin on matkaa noin 50 kilometriä.

LUONTOREITIT

”Elämyksiä lähellä sinua.”

Vihtijärven alueelle on vuonna 2018 perustettu kolme opastettua luontoreittiä, jotka ovat pituudeltaan 2 – 3,4 km. Näistä mainittakoon esimerkiksi Henrikinpolku, jonka reitillä noustaan Rokokalliolle. Se on Vihdin korkein, ja koko Uudenmaan kolmanneksi korkein paikka.

Henrikinpolku kiertää alueella, jonka on jo vuodesta 1869 omistanut Hiiskulan kartano ja Brummerin perhe. Henrik Brummer (1926-2006) isännöi kartanoa aikoinaan, ja reitti on nimetty hänen mukaansa. Hiiskulan kartanon rooli Vihtijärven suurimpana maanomistajana on aina ollut merkittävä, ja on sitä nykyäänkin. (Vihtijärvi luontoreitit 2018, Vihtijärven kyläyhdistys ry)

Lisää alueen reiteistä ja nähtävyyksistä löydät Vihtijärven omilta kotisivuilta. Mökkikohteistamme löydät myös materiaalia ja karttoja, jos haluat tutustua alueisiin tarkemmin.
Muistathan jokamiehenoikeudet.

YRITTÄJÄ

Kruunun Lomat sai alkunsa keväällä 2021. Toiminnan takana puuhastelee Anu, loppilainen yrittäjä. Hiiskulan Kartanon mailla etsittiin yrittäjää käynnistämään uutta matkailun konseptia, ja tämä restonomi otti ilolla haasteen vastaan. Toiminta käynnistyi ensimmäisellä kohteella sopivasti sesongin alkuun ja sai hyvän vastaanoton.

” Matkustelu on aina ollut lempiharrastuksiani, joten varmaankin myös siitä syystä päädyin opiskelemaan matkailualaa. Restonomiopinnot ja alalla työskenteleminen on aina ollut luontevaa minulle. Sen lisäksi vapaa-ajalla olen halunnut nähdä eri paikkoja niin kotimaassa, kuin ulkomaillakin. Nautin asiakaspalvelutyöstä ja onkin ollut ilo tavata uusia iloisia ihmisiä näissä merkeissä. Palaute on ollut positiivista. Mukavaa on huomata yhä useammin tutut kasvot mökkien pihalla, tyytyväiset uudelleen palaavat asiakkaat.”

Lämpimästi tervetuloa Kruunun Lomille!
Yhteistyöterveisin, Anu