SIJAINTI

”Tarpeeksi kaukana, mutta riittävän lähellä.”

Vihtijärven kylä sijaitsee Vihdin kunnan pohjoisosassa, Uudenmaan ja Etelä-Hämeen rajalla. Sitä kutsutaan Vihdin kruunuksi, koska se muodostaa Vihdin katon. Se nousi ensimmäisenä jääkauden jälkeen merestä ja pohjoisimpana Vihdin kartalla se on tyylitellyn kruununmallinen. Tästä syntyi ajatus myös yrityksemme nimeksi Kruunun Lomat.

Järvien keskeisyys näkyy jo paikan nimessä. Alueella on lukuisia järviä ja lampia. Nykyään Vihtijärvi onkin suosittu kesänviettoalue erityisesti juuri vesien tähden. Se tunnetaan rauhallisuudestaan, puhtaista järvistään ja luonnonkauneudestaan.

Alle puolen tunnin ajomatkan päässä ovat Klaukkala, Nurmijärven ja Vihdin kirkonkylät, Hyvinkää, Karkkila ja Loppi. Helsinkiin on matkaa noin 50 kilometriä.

LUONTOREITIT

”Elämyksiä lähellä sinua.”

Vihtijärven alueelle on vuonna 2018 perustettu kolme opastettua luontoreittiä, jotka ovat pituudeltaan 2 – 3,4 km. Näistä mainittakoon esimerkiksi Henrikinpolku, jonka reitillä noustaan Rokokalliolle. Se on Vihdin korkein ja koko Uudenmaan kolmanneksi korkein paikka.

Henrikinpolku kiertää alueella, jonka on jo vuodesta 1869 omistanut Hiiskulan kartano ja Brummerin perhe. Henrik Brummer (1926-2006) isännöi kartanoa aikoinaan, ja reitti on nimetty hänen mukaansa. Hiiskulan kartanon rooli Vihtijärven suurimpana maanomistajana on aina ollut merkittävä, ja on sitä nykyäänkin. (Vihtijärvi luontoreitit 2018, Vihtijärven kyläyhdistys ry)

Lisää alueen reiteistä ja nähtävyyksistä löydät Vihtijärven omilta kotisivuilta.

Mökkikohteistamme löydät myös materiaalia ja karttoja, jos haluat tutustua alueisiin tarkemmin. Muistathan jokamiehenoikeudet.

Tervetuloa tutustumaan!